Udruzenje pcelara Visegrad
 > O nama   > Višegradska razglednica   > Pčelarstvo Gornjeg podrinja   > Manifestacije   > Kontakt   > Linkovi   > Galerija
 > Početna strana
 > Kalendar radova
 > Pčelarska iskustva
 > Savjeti za pčelare
 > Medonosno bilje
 > Apiterapija
 > Literatura
 > Ponuda-potražnja
 > Iskustva i inovacije
 > Rojenje
 > Bolesti pčela
 > Prihrana pčela
 > Uzimljavanje pčela
 > Prostor za članove
 > Korisni recepti
 > Zanimljivosti
 > Vijesti
 > Komentari

 


LITERATURA

Pčelarski kodeks

Na IX kongrasu pčelara Jugoslavije 1979. godine donešen je "Pčelarski kodeks". Udruženje pčelara "Višegrad" u Višegradu je odmah po osnivanju prekucalo tekst tog dokumenta, umnožilo ga i podjelilo svim svojim članovima besplatno. To je bila jedna od prvih aktivnosti našeg udruženja, koja je provedena uz istovremeno pravljenje spiska ljudi koji se bave pčelarstvom i popisa pčelarskog fonda kojim raspolažu.
Kancelarija OSCE-a u Višegradu omogućila nam je umnožavanje ovog materijala, a u svrhu snimanja raspoloživih resursa nekoliko dana su nam stavili na raspolaganje svoje terensko vozilo i vozača.

Pomoć i razumjevanje koji su nam pruženi na samom početku našeg rada bili su možda presudni u daljem usponu i uspjehu ovog udruženja. Osim toga, pružili su podršku našoj prvoj ekološkoj akciji, te omogućili prve kontakte sa organizacijom UMCOR, a on je ubrzo pružio značajnu podršku našem udruženju.

Ovim tekstom želim se zahvaliti svima koji su pomogli rad ovog udruženja, a posebno onima koji su prepoznali našu viziju dok je ona bila još u povoju.

U želji da pčelarski kodeks ponovo zaživi među pčelarima na ovim prostorima, pružamo mogućnost svima koji to žele da ga preuzmu sa ovog sajta u izvornom obliku u kome je dijeljen i našim članovima.

Kakuća Božo,
Član upravnog odbora
Udr.pčelara "Višegrad"

 

Skinite Pčelarski kodeks u WORD formatu  

Skinite Pčelarski kodeks u .PDF formatu  
     
     
Ako nemate potrebne programe za čitanje gornjih dokumenata možete ih skinuti klikom na donje linkove:

Skinite besplatnu verziju Word Viewer-a

 

Skinite besplatnu verziju Acrobat Readera

 Sajt je urađen uz finansijsku pomoć Ministarstva poljoprivrede,
šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

eXTReMe Tracker